Inspecteur hijsgereedschap

Doel


Deze training is bedoeld voor personen die werken bij (verticaal) transportbedrijven of technische onderhoudsbedrijven en daar verantwoordelijk zijn voor het inspecteren van uiteenlopende Hijs- en Hefgereedschappen.

Inleiding


U heeft wat hijsbanden, kettingen of ander hijsgereedschap liggen, maar weet niet zeker of deze nog te gebruiken zijn... Herkent u dit? De gevolgen bij het gebruiken van niet deugdelijk hijsgereedschap zijn niet te overzien. Buiten de wettelijke keuringen kan er tussentijds van alles stuk gaan of scheuren. Het is daarom van groot belang dat u (in uw organisatie) de kennis heeft om dit te inspecteren. Tijdens deze training leert men over wetgeving, archivering, afkeurnormen en visuele inspectie van o.a. hijsbanden, kettingen en speciaal hijsgereedschap. Na een training van 1 dag kunt u de veiligheid in uw organisatie aanzienlijk vergroten. De deelnemers  krijgen les van ervaren instructeurs. Deelnemers maken zich niet alleen de lesstof eigen, maar leren ook praktijksituaties herkennen. Risico’s op ongevallen worden behoorlijk ingeperkt. Belangrijk te benoemen is dat de training u veel benodigde kennis geeft, maar dat het hier geen officieel keurmeester certificaat betreft. Wilt u in het bezit komen van een officieel certificaat? Dan kunt u de opleiding TCVT W1-02 keurmeester hijs- en hefgereedschap volgen bij VTC.

Indien hieronder geen data ingepland staan voor deze training kunt u middels ‘opleiding op maat’ of ‘contact’ uw wensen bij ons bekend maken en wij zullen samen met u een training inplannen.

 

Op aanvraag

 

 

VTC-Ede

 

 

1 dag

 

 

Opties:

- Lunch

- Incompany
 


Neem contact met ons op voor een training bij u op locatie

Inhoud


De training bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Onder andere de volgende onderwerpen worden behandeld:

  • Wetgeving
  • Afkeurnormen
  • Visuele inspectie
  • Certificatie
  • Hijsbanden
  • Staalkabels
  • Ketting samenstellen

Vakbekwaamheidscertificaat


Na afloop van de training komt de deelnemer in het bezit van het certificaat Inspecteur hijsgereedschap.

Duur


De training beslaat slechts 1 dag.
 

Uitvoering


Wij werken bij voorkeur in groepen van minimaal 4 personen. Op verzoek kan de training ook incompany worden georganiseerd.

Extra informatie?

 

Onze opleidingen zijn maatwerk, wij doen dan ook graag op maat een voorstel voor het opleiden van uw collega’s/werknemers. Uw wensen kunt u kenbaar maken onder telefoonnummer 0318-439 560 of via info@vtc.nl