Veilig hijsen hal-/portaalkraan

Doel


Deze training is bedoeld voor personen die gebruik maken van een hal-/portaalkraan. Men wordt geleerd hoe je op en veilige manier omgaat met hijsgereedschappen en hoe je lasten aanslaat.

Inleiding


Hal-/portaalkranen zijn belangrijk voor veel productieprocessen omdat ze het interne vervoer van producten en materiaal mogelijk maken. Het bedienen van een hal- en portaalkraan vergt deskundigheid. Deskundigheid die we u bij VTC overbrengen middels een leerzame training, speciaal ontwikkeld voor dit type kraan. Men moet de kraan niet alleen kunnen bedienen, maar ook kennis hebben om het juiste hijsgereedschap te gebruiken en de last te kunnen berekenen en aanslaan. Hiervoor heeft VTC de training veilig hijsen met een hal- en portaalkraan ontwikkeld. De training duurt slechts 1 dag. Uiteraard kunnen we de training voor u op maat maken door de focus te leggen op de door u specifiek uitgevoerde werkzaamheden. Ook kan de trainingsduur uit eventueel meerdere dagen beslaan. Dit kan geheel op uw wensen en behoefte worden toe gesplitst. Wilt u uw werknemers veilig en deskundig dit hijswerktuig laten bedienen? Dan is deze training een must. De training kan bij u incompany worden verzorgd, zodat met een eigen hal-/portaalkraan kan worden geoefend.

Indien hieronder geen data ingepland staan voor deze training kunt u middels ‘opleiding op maat’ of ‘contact’ uw wensen bij ons bekend maken en wij zullen samen met u een training inplannen.

 

Op aanvraag

 

 

Incompany

 

 

1 dag

 

 

Opties:

- Lunch


 


Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden

Inhoud


De training bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Onder andere de volgende onderwerpen worden behandeld:

  • Inspectie hijsgereedschappen
  • Gebruik hijsgereedschappen
  • Aanslaan van lasten
  • Praktijktips
  • Veiligheid, Arbo en Milieu verantwoord werken

Vakbekwaamheidscertificaat


Na afloop van de training komt de deelnemer in het bezit van het certificaat veilig hijsen met hal-/portaalkraan.

Duur


De training veilig hijsen met hal-/portaalkraan beslaat slechts 1 dag. 
 

Uitvoering


We werken bij voorkeur in groepen van minimaal 6 personen. Op verzoek kan de training veilig hijsen ook incompany worden georganiseerd. 

Extra informatie?

 

Onze opleidingen zijn maatwerk, wij doen dan ook graag op maat een voorstel voor het opleiden van uw collega’s/werknemers. Uw wensen kunt u kenbaar maken onder telefoonnummer 0318-439 560 of via info@vtc.nl