TCVT Opleiding en Examen Keurmeester Hijsgereedschappen

Keurmeesters zijn van onschatbare waarde om op een veilige en verantwoorde manier verticale lasten te kunnen hijsen. Een hijsgereedschap wat niet meer aan de geldende normen voldoet, kan bij gebruik onherstelbare schade veroorzaken. De keurmeester is verantwoordelijk voor de visuele controle, metingen en functionele beproeving van hijs- en hefgereedschappen. Dit kunnen kettingwerken, klemmen, kabels, vijzels, takels of hefkussens zijn. Iedereen op- en rondom de bouwplaats, waaronder riggers, hebeen baat bij een goede keuring.

Keurmeesters dienen in het bezit te zijn van een TCVT-certificaat om dit vak uit te oefenen. VTC biedt hiervoor de opleiding TCVT W1-02 aan: Keurmeester hijs- en hefgereedschappen. Tijdens deze 6-daagse cursus inclusief examen leert u alles om als voorwaardig keurmeester aan de slag te gaan. Na het bijbrengen van alle wettelijke eisen, afkeurnormen en praktische tips bent u klaar voor het examen. Na het succesvol afleggen van het examen voor TCVT W1-02 ontvangt de kandidaat een officieel TCVT-examen.

Inschrijven voor de opleiding kan direct online.

 

  • Marktleider voor opleidingen binnen de bouwsector
  • Centraal gelegen in Nederland (Ede)
  • Al onze instructeurs hebben jarenlange ervaring op hun vakgebied
  • Korte wachtlijsten door de vele opleidingen per maand 
Over deze opleiding
  • Voor wie:Medewerkers van (verticaal) transportbedrijven en technische onderhoudsbedrijven.
  • Opleidingssoort:Cursussen
  • Duur:6 dagen
  • Locatie:Ede
  • Opleidingsnummer:401
  • Eerstvolgende datum: 10 december 2020
vakbekwaamheid oefenen kraanmachinist verticaal transport

Inhoud en Certificering

Inhoud

Als keurmeester gaat u uiteenlopend hef- en hijsgereedschap keuren. Van kettingwerk, klemmen en kabels tot vijzels, hefkussens, loopkatten en takels. U leert aan welke eisen dit hef- en hijsgereedschap moet voldoen. U past verschillende keuringsmethoden toe, zoals visuele controle, metingen en functionele beproeving. Hierbij baseert u zich op uw bevindingen, op gebruikerservaringen en fabrieksspecificaties. Daarnaast leert u hoe u een keuringsrapport opstelt en over de resultaten communiceert met belanghebbenden. Al bent u in dienst bij uw opdrachtgever, u opereert zelfstandig en onafhankelijk. Het doel is een zorgvuldige en betrouwbare keuring. Op basis van deze keuring verstrekt u een certificaat met vermelding van de meet- en/of beproevingsgegevens.

Vakbekwaamheidscertifcaat

Als u het examen met goed gevolg aflegt, ontvangt u het TCVT Persoonscertificaat Keurmeester Hijs- en hefgereedschap.

Uitvoering

Deze opleiding geven we op onze trainingslocatie in Ede. Hier hebben we voldoende en opdrachtgeveronafhankelijk hijs- en hefgereedschap.

Meer informatie?

Onze opleidingen zijn maatwerk, wij doen dan ook graag op maat een voorstel voor het opleiden van uw collegas/werknemers. Uw wensen kunt u kenbaar maken onder telefoonnummer 0318-439 560, aanvullende informatie vindt u op www.vtc.nl.

Neem contact op

keurmeester-hijsgereedschappen-tcvtw1-02
keurmeester-hijsgereedschappen-tcvtw1-02
Keurmeester TCVT opleiding