Verplaatsen van lasten: je leert het bij VTC

Het begeleiden en verplaatsen van lasten in de petrochemie is een essentieel element in het verticaal transport. VTC zorgt ervoor dat uw medewerkers dit veilig en professioneel uitvoeren. Verticaal transport is teamwerk. De kraanmachinist bedient in zijn cabine de hendels; de rigger of  hijsbegeleider– met voldoende kennis en kunde – zorgt ervoor dat alles op de site veilig en efficiënt  verloopt. VTC biedt voor iedere rol en functie in het verticale transport de juiste opleiding.

Twee VTC-opleidingen springen direct in het oog als het gaat om het begeleiden en verplaatsen van lasten. Onderstaande opleidingen zijn VCA INFRA erkende opleidingen voor het begeleiden en verplaatsen van lasten:

Breed inzetbaar

Met beide opleidingen zijn uw medewerkers breed inzetbaar. De opleiding Hijsbegeleider voor onshore en de opleiding Banksman voor offshore werkzaamheden. Deze beide opleidingen zijn ook erkend door VCA Infra. Als u het certificaat Hijsbegeleider of Banksman behaalt hebben uw medewerkers vrijstelling van VCA Infra. Dit betekent dat de opleidingen Veilig Begeleiden van lasten en Verplaatsen van lasten niet behaald dienen te worden om te mogen werken op (petro)chemische terreinen. De door ons geboden alternatieven zijn zowel breder als diepgaander. Wij trainen uw medewerkers in dezelfde vaardigheden en nemen net als bij de nieuwe Begeleiden van lasten en Verplaatsen van lasten opleidingen hiervoor drie dagen de tijd, inclusief het examen. Daardoor zijn uw medewerkers breder inzetbaar, omdat men met deze certificaten zowel onshore als offshore de lasten mag aanslaan, begeleiden en verplaatsen.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie? Dan kunt u ons bereiken op tel: 0318 – 43 95 60. We geven u graag de juiste informatie en advies op maat.