Doel


Deze training is bedoeld voor personen die de kraanmachinist assisteren bij het aanslaan van de last, het verplaatsen van de last en het afslaan van de last.

Inleiding


Machinisten zijn belangrijk, maar minstens zo belangrijk zijn de aanpikkers. Deze zorgen dat de last goed aangeslagen is en dat hiervoor de juiste hijsgereedschappen worden gebruikt. Hiervoor heeft VTC de cursus Aanslaan van Lasten ontwikkeld. Tijdens deze training van 1 dag leert men alle facetten om de machinist veilig te assisteren. Op een bouw is het al snel de gewoonte om de machinist even te assisteren, maar wettelijk is dit niet juist. Hierdoor kunnen er logischerwijs gevaarlijke situaties ontstaan, met alle mogelijke gevolgen. Na het volgen van deze training in 1 dag, is het verantwoord de  machinist te assisteren.

Indien hieronder geen data ingepland staan voor deze training kunt u middels ‘opleiding op maat’ of ‘contact’ uw wensen bij ons bekend maken en wij zullen samen met u een training inplannen.

 

Op aanvraag

 

 

VTC-locatie

 

 

1 dag

 

 

Opties:

- Lunch

- Incompany
 


Neem contact met ons op voor een training bij u op locatie

Inhoud


De training bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Onder andere volgende onderwerpen worden behandeld:

  • Hand- en armseinen
  • Inspectie hijsgereedschappen
  • Gebruik hijsgereedschappen
  • Communicatie met kraanmachinist
  • Veiligheid en Arbo-wet

Bewijs van deelname


Na afloop van de training komt de deelnemer in het bezit van het certificaat Aanslaan van lasten op de bouwplaats.
 

Duur


De trainingsduur bedraagt slechts 1 dag.

Uitvoering


Wij werken bij voorkeur in groepen van minimaal 4 personen en maximaal 6 personen. Op verzoek kan de training ook incompany worden georganiseerd. 

Extra informatie?

 

Onze opleidingen zijn maatwerk, wij doen dan ook graag op maat een voorstel voor het opleiden van uw collega’s/werknemers. Uw wensen kunt u kenbaar maken onder telefoonnummer 0318-439 560 of via info@vtc.nl