Veilig hijsen met hijswerktuigen

Doel


Deze training is bedoeld voor personen die reeds werken op een hijswerktuig op een werf en daar hijswerkzaamheden gaan verrichten.

Inleiding


Personen die reeds werken op een hijswerktuig op een werf en daar hijswerkzaamheden gaan verrichten, dienen conform de huidige wettelijke regels (Arbeidsomstandighedenwet) in het bezit te zijn van aantoonbare instructies of een certificaat om een hijswerktuig te mogen bedienen (hijskraan of werfkraan). Deze training is bedoeld voor machinisten die werkzaam zijn op een hijswerktuig en die buiten de bouwplaats hijswerkzaamheden verrichten, zoals bijvoorbeeld werven, havens.

Indien hieronder geen data ingepland staan voor deze training kunt u middels ‘opleiding op maat’ of ‘contact’ uw wensen bij ons bekend maken en wij zullen samen met u een training inplannen.

 

Op aanvraag

 

 

VTC-locatie

 

 

1 dag

 

 

Opties:

- Lunch

- Incompany
 


Neem contact met ons op voor een training bij u op locatie

Inhoud


De training bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Onder andere de volgende onderwerpen worden behandeld:

  • Inspecteren van hijsgereedschappen
  • Rijden met een last
  • Het bedienen van de machine
  • Veilig hijsen
  • Plaatsen van lasten
  • Praktijktips
  • Veiligheid, Arbo en Milieu verantwoord werken

Vakbekwaamheidscertificaat


Na afloop van de training veilig hijsen met hijswerktuigen komt de deelnemer in het bezit van het certificaat veilig hijsen met hijswerktuigen.

Duur


De training veilig hijsen met hijswerktuigen beslaat slechts 1 dag. 
 

Uitvoering


We werken bij voorkeur in groepen van maximaal 6 personen. Op verzoek kan de training ook incompany worden georganiseerd.

Extra informatie?

 

Onze opleidingen zijn maatwerk, wij doen dan ook graag op maat een voorstel voor het opleiden van uw collega’s/werknemers. Uw wensen kunt u kenbaar maken onder telefoonnummer 0318-439 560 of via info@vtc.nl