Veilig hijsen met de autolaadkraan

Doel


Deze training is bedoeld voor personen die een autolaadkraan bedienen met een capaciteit < 10 tonmeter of uitsluitend bedienen voor het laden en lossen.

Inleiding


Met de autolaadkraan zijn veel werkzaamheden mogelijk. Het bedienen van een autolaadkraan vergt deskundigheid. Deskundigheid die we u bij VTC overbrengen middels een leerzame training, speciaal ontwikkeld voor dit type kraan. Men moet de kraan niet alleen kunnen bedienen, maar ook kennis hebben om het juiste hijsgereedschap te gebruiken en de last te kunnen berekenen en aanslaan. Hiervoor heeft VTC de training veilig hijsen met de autolaadkraan ontwikkeld. De training duurt slechts 1 dag. Uiteraard kunnen we de training voor u op maat maken door de focus te leggen op de door u specifiek uitgevoerde werkzaamheden. Ook kan de trainingsduur uit eventueel meerdere dagen beslaan. Dit kan geheel op uw wensen en behoefte worden toe gesplitst. Wilt u uw werknemers veilig en deskundig deze kraan laten bedienen? Dan is deze training een must. De training kan bij u incompany worden verzorgd, zodat met een eigen autolaadkraan kan worden geoefend.

Indien hieronder geen data ingepland staan voor deze training kunt u middels ‘opleiding op maat’ of ‘contact’ uw wensen bij ons bekend maken en wij zullen samen met u een training inplannen.

 

Op aanvraag

 

 

VTC-locatie

 

 

1 dag

 

 

Opties:

- 7 uur Code 95 (U17-1)

- Lunch

- Incompany

- SOOB-subsidie

 


Neem contact met ons op voor een training bij u op locatie

Inhoud


De training bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Onder andere de volgende onderwerpen worden behandeld:

  • Inspectie van hijsgereedschappen
  • Veilig hijsen
  • Laden/lossen van lading
  • Inspectie van de kraan
  • Bedienen van de machine
  • Praktijktips
  • Veiligheid, Arbo en Milieu verantwoord werken

Vakbekwaamheidscertificaat


Na afloop van de training veilig hijsen komt de machinist in het bezit van het certificaat Veilig hijsen met de autolaadkraan.

Duur


Deze training veilig hijsen met de autolaadkraan beslaat slechts 1 dag.
 

Uitvoering


We werken bij voorkeur in kleine groepen van minimaal 4 en maximaal 6 personen. Op verzoek kan de training ook incompany worden georganiseerd.

Extra informatie?

 

Onze opleidingen zijn maatwerk, wij doen dan ook graag op maat een voorstel voor het opleiden van uw collega’s/werknemers. Uw wensen kunt u kenbaar maken onder telefoonnummer 0318-439 560 of via info@vtc.nl