Veilig hijsen met de grondverzetmachine

Doel


Deze training is bedoeld voor personen die reeds werken op een grondverzetmachine en daarmee tijdens grondwerkzaamheden, hijswerkzaamheden moeten gaan verrichten.

Inleiding


Met een grondverzetmachine zijn veel werkzaamheden mogelijk. Met een grondverzetmachine kan men graven, maar is ook geschikt voor lichte en zware hijsklussen. De cursus “Veilig hijsen met de Grondverzetmachine” is ideaal om te leren hijsen met de Grondverzetmachine voor beginners. De cursus beslaat slechts 1 dag.

Met deze korte training kunt u op Arbo-technisch verantwoorde wijze kleine werkzaamheden uitvoeren met een grondverzetmachine. Bijvoorbeeld direct na het graven van een gleuf een object in deze gleuf te plaatsen. Bent u van plan om graaf- en hijswerkzaamheden te scheiden en gebruikt u daarvoor een machine met een lastmoment groter dan 10 tonmeter? Dan moet u hiervoor TCVT W4-05 opleiding volgen.

Kortom, deze training leert u de basis zodat u veilig en verantwoord aan de slag kunt.

Indien hieronder geen data ingepland staan voor deze training kunt u middels ‘opleiding op maat’ of ‘contact’ uw wensen bij ons bekend maken en wij zullen samen met u een training inplannen.

 

Op aanvraag

 

 

VTC-locatie

 

 

1 dag

 

 

Opties:

- Lunch

- Incompany
 


Neem contact met ons op voor een training bij u op locatie

Inhoud


De training bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Onder andere de volgende onderwerpen worden behandeld:

  • Inspecteren van hijsgereedschappen
  • Rijden met een last
  • Het bedienen van een machine
  • Veilig hijsen
  • Plaatsen van lasten
  • Praktijktips
  • Veiligheid, Arbo en Milieu verantwoord werken

Vakbekwaamheidscertificaat


Na afloop van de training veilig hijsen met de grondverzetmachine komt de machinist in het bezit van het certificaat Veilig hijsen met de grondverzetmachine.

Duur


De training veilig hijsen met de grondverzetmachine beslaat slechts 1 dag. 
 

Uitvoering


We werken bij voorkeur in kleine groepjes van minimaal 4 en maximaal 6 personen. Op verzoek kan de training ook incompany worden georganiseerd. 

Extra informatie?

 

Onze opleidingen zijn maatwerk, wij doen dan ook graag op maat een voorstel voor het opleiden van uw collega’s/werknemers. Uw wensen kunt u kenbaar maken onder telefoonnummer 0318-439 560 of via info@vtc.nl