Veilig hijsen met torenkraan tot 10 tonmeter

Doel


Deze training is bedoeld voor personen die werken met een torenkraan (vast of mobiel) met een lastmoment <10 tonmeter.

Inleiding


Op scheepswerven of uw eigen terrein of bouwplaats, is een torenkraan ideaal geschikt voor het transport van bouwmaterialen. Alle torenkranen met een lastmoment < 10 tonmeter of die op eigen terreinen gebruikt worden (en dus niet op een bouwplaats), hoeven niet bediend te worden door een machinist met een TCVT-certificaat. Uiteraard moet de machinist wel deskundig zijn om deze machine te kunnen bedienen. In de training Veilig hijsen met torenkraan leren machinisten veilig een torenkraan bedienen. Naar gelang de uit te voeren werkzaamheden kan de trainingsduur variëren. De standaard trainingsduur bedraagt 1 dag. Echter kan het zo zijn dat de werkzaamheden meer oefening en lesstof behoeven. De training kan volledig op uw wensen aangepast worden, zodat veiligheid en deskundigheid centraal staan. Deze training voeren we het liefst incompany uit, zodat de werkelijkheid zo goed mogelijk nagebootst kan worden. Het betreft hier een leerzame interactieve training die de kwaliteit en veiligheid in uw organisatie of op uw terrein vergroot. Een must voor iedere machinist die een Torenkraan bedient op eigen terrein of op een bouwplaats. Door te investeren in de kennis van de machinist worden de hijswerkzaamheden efficiënter en op de juiste manier uitgevoerd. Wilt u uw machinist inzetten op een torenkraan met een lastmoment groter dan 10 tonmeter kies dat voor de opleiding torenkraan TCVT W4-06.

Indien hieronder geen data ingepland staan voor deze training kunt u middels ‘opleiding op maat’ of ‘contact’ uw wensen bij ons bekend maken en wij zullen samen met u een training inplannen.

 

Op aanvraag

 

 

VTC-locatie

 

 

1 dag

 

 

Opties:

- Lunch

- Incompany
 


Neem contact met ons op voor een training bij u op locatie

Inhoud


De training bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Onder andere de volgende onderwerpen worden behandeld:

  • Plaatsen van de kraan
  • Bedienen van de machine
  • Gebruik van hijsgereedschappen
  • Klein onderhoud 
  • Verhelpen van storingen
  • Praktijktips
  • Veiligheid, Arbo en Milieu verantwoord werken

Vakbekwaamheidscertificaat


Na afloop van de training komt de deelnemer in het bezit van het certificaat Veilig hijsen met torenkraan  < 10 tonmeter. Het certificaat heeft een geldigheid van 5 jaar.

Duur


De training beslaat slechts 1 dag. 
 

Uitvoering

 

Wij werken bij voorkeur in groepen van minimaal 4 personen en maximaal 6 personen. Op verzoek kan de training ook incompany worden georganiseerd.

Extra informatie?

 

Onze opleidingen zijn maatwerk, wij doen dan ook graag op maat een voorstel voor het opleiden van uw collega’s/werknemers. Uw wensen kunt u kenbaar maken onder telefoonnummer 0318-439 560 of via info@vtc.nl