Veilig werken met de verreiker

Doel


Deze training is bedoeld voor personen die een verreiker gaan bedienen met een hijscapaciteit van < 10 tonmeter en daarbij de machine gebruiken als hoogwerker of als verreiker met vorkenbord.

Inleiding


Met de verreiker zijn veel werkzaamheden mogelijk. Het bedienen van een verreiker vergt deskundigheid. Deskundigheid die we u bij VTC overbrengen middels een leerzame training, speciaal ontwikkeld voor dit type machine. Men moet de verreiker niet alleen kunnen bedienen, maar ook kennis hebben om het juiste hijsgereedschap te gebruiken en de last te kunnen berekenen en aanslaan. Hiervoor heeft VTC de training veilig werken met de verreiker ontwikkeld. De training duurt slechts 1 dag. Uiteraard kunnen we de training voor u op maat maken door de focus te leggen op de door u specifiek uitgevoerde werkzaamheden. Ook kan de trainingsduur uit eventueel meerdere dagen beslaan. Dit kan geheel op uw wensen en behoefte worden toe gesplitst. Wilt u uw werknemers veilig en deskundig deze verreiker laten bedienen? Dan is deze training een must. De training kan bij u incompany worden verzorgd, zodat met een eigen verreiker kan worden geoefend.

Indien hieronder geen data ingepland staan voor deze training kunt u middels ‘opleiding op maat’ of ‘contact’ uw wensen bij ons bekend maken en wij zullen samen met u een training inplannen.

 

Op aanvraag

 

 

VTC-locatie

 

 

1 dag

 

 

Opties:

- Lunch

- Incompany
 


Neem contact met ons op voor een training bij u op locatie

Inhoud


De training bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Onder andere de volgende onderwerpen worden behandeld:

  • Inspectie van hijsgereedschappen
  • Veilig hijsen
  • Veilig werken met vorkenbord
  • Veilig werken met hoogwerkerbak
  • Laden / lossen van lading
  • Inspectie van de verreiker
  • Bedienen van de verreiker
  • Praktijktips
  • Veiligheid, Arbo en Milieu verantwoord werken

Vakbekwaamheidscertificaat


Na afloop van de training veilig werken met de verreiker komt de machinist in het bezit van het certificaat veilig werken met de verreiker.

Duur


De training veilig werken met de verreiker beslaat slechts 1 dag. 
 

Uitvoering

 

We werken bij voorkeur in groepen van minimaal 4 en maximaal 6 personen. Op verzoek kan de training ook incompany worden georganiseerd.

Extra informatie?

 

Onze opleidingen zijn maatwerk, wij doen dan ook graag op maat een voorstel voor het opleiden van uw collega’s/werknemers. Uw wensen kunt u kenbaar maken onder telefoonnummer 0318-439 560 of via info@vtc.nl