Van Toets Naar Certificering Hal- en Portaalkraan

Filter op soort opleiding
Van Toets naar Certificering
Filter op soort opleiding
Opleiding op maat

Wat houdt een assessment precies in? Tegenwoordig worden opleidingen gegeven op basis van een basisopleiding of een herhalingsopleiding. Vooral de laatste variant is erg tijdrovend voor zowel personeel dat opnieuw gecertificeerd moet worden, als voor de bedrijven, die veel kostbare manuren moeten missen omdat personeel op cursus is. Daarbij gaan her-certificeringen vaak gepaard met hoge bedragen die (jaarlijks) moeten worden opgebracht door werkgevers en voelt het als een “verplicht nummer” voor de deelnemers.

Doel van Toets naar Certificering Hal- en Portaalkraan

Personen die willen gaan werken als bediener van een hal-/ portaalkraan, dienen conform de huidige wettelijke regels (Arbeidsomstandighedenwet) in het bezit te zijn van aantoonbare instructies of een certificaat om een hal-/portaalkraan te mogen bedienen.

Inleiding

Het assessment speelt hier op in met de aanname dat een persoon die zich moet her-certificeren al een heel groot deel van de kennis bezit, en dat het dus nutteloos en inefficiënt is om een dergelijke cursist een compleet herhalingstraject te laten doorlopen. In plaats daarvan gaan wij met de cursist in gesprek. Dit noemen we een "assessment". Tijdens dit gesprek wordt precies duidelijk wat de cursist al beheerst, en waar de kennis bijgeschaafd dient te worden. Vervolgens kan daar, indien nodig, op maat een training aan gekoppeld worden die zich specifiek op de te ontwikkelen punten richt, en kan de persoon hierna probleemloos een certificaat verlengen of behalen. Hierdoor is een cursist ineens niet meer 8 uur weg van de werkplek, maar bijvoorbeeld nog maar 1,5 uur. Tijd en geld worden hiermee bespaard, zodat u zich nog meer kunt richten op uw kernactiviteiten.

Omdat dit een 'opleiding op maat' is hebben wij geen data ingepland waar u zich op in kunt schrijven. Middels de knop ‘opleiding op maat’ (bovenaan deze pagina) of ‘contact’ (onderaan deze pagina) kunt u uw wensen bij ons bekend maken en wij zullen samen met u een opleiding inplannen.

  • 1,5 uur
  • Tijd is per persoon
  • Vakbekwaamheidscertificaat
  • Theorie en praktijk

Inhoud

De kandidaat ontvangt enkele weken van te voren een theorieboek die voor aanvang van het assessment moet zijn doorgenomen. De persoon die het assessment afneemt stelt vragen om te toetsen of de kandidaat de theorie uit het theorieboek goed beheerst.

In het assessment vindt een toetsing plaats bestaande uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Onder andere kunnen de volgende onderwerpen worden getoetst:

  • Inspectie Hijsgereedschap
  • Gebruik Hijsgereedschap
  • Aanslaan van lasten
  • Veiligheid, Arbo en Milieu verantwoord werken

Vakbekwaamheidscertificaat

Als het assessment positief wordt afgesloten voor zowel de theorie als de praktijk krijgt de kandidaat een vakbekwaamheidscertificaat hal- en portaalkraan met een geldigheid van 5 jaar.

Duur

Een assessment neemt ongeveer 1,5 uur per persoon in beslag.

Uitvoering

Het Assessment kan op onze locatie of in-company worden verzorgd.

Waarom kiezen voor VTC?